white hat linkbuilding

We hebben allemaal gehoord van black hat linkbuilding en weten dat het slecht is. White hat linkbuilding is het tegenovergestelde en kan je helpen je site op een natuurlijke manier te laten groeien.

kwalitatieve inhoud creëren

Inhoud is het belangrijkste onderdeel van elke SEO-strategie. Het is waar uw site om draait, tenslotte, en het is uw taak om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke inhoud op een consistente basis creëert.

Dit is niet alleen een functie van het schrijven van goede teksten; iets eenvoudigs als het hebben van een verouderd ontwerp kan misleidend zijn voor bezoekers en hen laten denken dat uw inhoud van lage kwaliteit is, ook. Zorg ervoor dat alles wat u publiceert goed aansluit bij het merkimago dat we tot nu toe hebben opgebouwd.

Maak inhoud deelbaar

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw inhoud deelbaar is, is om iets te maken dat het delen waard is.

Dit kan een aantal dingen betekenen:

  • Uniek (het is nog niet eerder gedaan)
  • Nuttig (je zult iets nieuws leren)
  • Informatief (het bevat informatie)
  • Vermakelijk (je zult vermaakt worden)

Simpel gezegd wil je er zeker van zijn dat de inhoud die je creëert gemakkelijk te consumeren, te begrijpen en te verspreiden is door anderen.

Focus op gastbloggen

Gastbloggen is een van de meest effectieve manieren om links en citaties op te bouwen. Om te beginnen met gastbloggen, concentreer je je op het schrijven voor gezaghebbende sites die een hoge Domain Authority (DA) hebben. DA is een metriek die aangeeft hoe gezaghebbend en betrouwbaar een site is. Hoe hoger de DA, hoe waarschijnlijker het is dat het u zal helpen te scoren in zoekmachines. U kunt onze lijst van websites met hoge DA’s hier bekijken: https://www.seomoz.org/blog/best-websites-for-linkbuilding

Een andere belangrijke factor die je in overweging moet nemen bij het kiezen van websites waar je een gastbericht wilt plaatsen, is hun verkeer en autoriteit, evenals hun PageRank (PR)-waarde-een score die Google toekent op basis van hoeveel andere websites teruglinken naar de site.

Sociale media bereiken

Het gebruik van sociale media is een geweldige manier om beïnvloeders en potentiële link targets te bereiken. Bied ze iets waardevols aan in ruil voor een eerlijke recensie of artikel op hun site.

Hier zijn enkele ideeën:

  • Een productmonster. Als je online producten verkoopt, kun je een paar van je bestsellers aanbieden aan bloggers en recensenten die geïnteresseerd zouden kunnen zijn – en hen vragen hoe ze het vonden!
  • Een gastbijdrage voor hun blog/website. Als je iets waardevols te delen hebt met een publiek dat er baat bij zou kunnen hebben (e-book, ebook), bied de blogger/website-eigenaar dan een gastbijdrage aan als betaling (ervan uitgaande dat ze gastbijdragen toestaan). Je kunt jezelf zelfs profileren als een expert in jouw vakgebied door interviews te geven op andere blogs of websites! Dit helpt je autoriteit in je niche op te bouwen en relaties op te bouwen met anderen die dezelfde interesses hebben.”

Krijg lokale nieuwsdekking

Wanneer je aan white hat linkbuilding doet, moet je geduldig zijn. Je schrijft een persbericht en verstuurt het naar lokale nieuwskanalen. Het kan even duren voordat het nieuws naar buiten komt, maar als je dit goed doet, zal je site teruggelinkt worden op talloze lokale websites.

natuurlijke links krijgen, witte hoed manier

Er zijn verschillende manieren om natuurlijke links te krijgen, waaronder:

  • Het creëren van kwaliteit inhoud. Uw inhoud moet uniek en nuttig zijn, omdat dit zal helpen om het viraal te laten gaan.
  • Uw inhoud deelbaar maken. Als mensen uw artikel willen delen met hun vrienden, dan is de kans groot dat ze naar u teruglinken op sociale media of elders online.
  • Focussen op gastbloggen en infographics, evenals andere soorten gastbijdragen (zoals lidmaatschappen of interviews) geeft u een extra kans voor linkbuilding door outreach, naast het feit dat u op sites met een hoge autoriteit zoals Entrepreneur Magazine of Forbes.com wordt geplaatst!

Conclusie

De conclusie van dit artikel is dus dat linkbuilding op een witte hoed manier kan worden gedaan. Het hoeft niet iets te zijn wat je achter gesloten deuren en uit het zicht van anderen in je branche doet; het is eigenlijk iets wat je kunt omarmen als onderdeel van het zijn van een goed lid van de samenleving!

Plaats een reactie

ajax-loader