Webliefde.nl
           Nieuws

Online dater is de schaamte voorbij

Bijna negentig procent van de mensen die online daten doet daar niet geheimzinnig meer over. Wel is de cirkel waarin men dit bekend maakt voor 58 procent van de daters beperkt tot familie en/of vrienden. Iin op de drie daters vindt dat iedereen het mag weten. Dat blijkt uit het onderzoek dat datingsite E-matching uitvoerde onder haar leden.

Bij twaalf procent van de daters houdt het taboe nog wel stand, zo blijkt. "Ik ben blij om te zien dat mensen hier steeds minder geheimzinnig over doen", aldus mede-directeur van E-matching, Jasper Jan de Konink.

"Blijkbaar is het taboe nu echt aan het verdwijnen. De twaalf procent die aan niemand vertelt dat ze online daten bestaat waarschijnlijk uit mensen met een publieke functie, zoals bijvoorbeeld artsen of wethouders. Van hen merken we bijvoorbeeld ook dat zij het vervelend vinden dat zij als dater te boek staan en bijvoorbeeld vaker hun foto's 'verbergen' op de site."

E-matching is de online datingsite voor beter opgeleiden. Het grootste deel van het ledenbestand zit in de leeftijdsgroep van 25 tot 60 jaar.

Resultaten:
29% Iedereen mag dat weten
29% Vrienden
27% Vrienden en familie
12% Niemand
02% Mijn directe familie
01% Geen mening / Weet niet

De poll is gehouden binnen de ledenzone van e-Matching. 355 leden van E-matching hebben deze poll ingevuld.


Bron: E-matching