Webliefde.nl
           Nieuws

Nederland single-land

Nederland telt een van de hoogste aantallen singles in West-Europa. Dat blijkt uit berekeningen die gemaakt werden voor de nieuwe studie Portrait of the Family in Europe. In West-Europa neemt Nederland met 14,4 procent singles de derde plaats in.

Koploper in West-Europa is Duitsland (16,6 procent) gevolgd door Zwitserland (15,4 procent). Belgie komt met 14 procent op de vierde plaats. Het Europese gemiddelde ligt op 11,9 procent alleenstaanden. De grootste groep singles is te vinden in de groep van 25-29 jarige Deense mannen. Hiervan is maar liefst 50 procent alleen.

Tussen de jaren 1990 en 2000 is het aantal singles in Europa gemiddeld met minder dan 2 procent gestegen. Opmerkelijk is dat jonge mannen vaker alleenstaand zijn dan jonge vrouwen. In de oudere leeftijdscategoriƫen is dit juist andersom.

Enkele factoren die in het onderzoek worden genoemd en bijdragen aan het grotere aantal singles, zijn: de verandering in de familiestructuur, een stijgend aantal scheidingen, en de vergrijzing. ullen de rechter over dit geschil laten oordelen", aldus een woordvoerder van de politie.


Bron: Singles site