Webliefde.nl
           Nieuws

Liefdespolitie in Amsterdam

Kent de liefde wetten? En zo ja, houden we ons eraan? De zogenaamde liefdespolitie zal zaterdag op het Leidseplein in Amsterdam patrouilleren en nagaan of voorbijgangers overtredingen begaan op liefdesgebied. Ze delen geen boetes uit, maar proberen het goede voorbeeld te geven en helpen een handje om liefde te vinden en te delen.

De bijzondere politie maakt deel uit van het kunstproject Liefde in de stad. Vorig jaar werd Amsterdam in het kader van dit initiatief voor een dag omgetoverd tot zoenstad. Kunstenaars houden het publiek een spiegel voor, gaan de confrontatie aan of stellen wat vragen.

Doel van het project is de liefde in de stad te bevorderen. Behalve het werk van de liefdespolitie vinden zaterdag nog andere voorstellingen plaats in Amsterdam. In de tram kunnen reizigers worden overvallen door een smoorverliefde jongeman.

Marielle Videler geeft op het Leidseplein een liefdeswijding met wierook, waarmee ze zintuigen wil stimuleren en associaties en gevoelens van liefde wil activeren. Zij laat ex-prostituees de liefdeswierook over het plein verspreiden. Het project is een initiatief van poptempel Paradiso. Op 6 januari zijn tijdens het evenement Cafe Liefde in de stad videopresentaties te zien van de verschillende voorstellingen. 


Bron: HLNCopyright - Privacybeleid