Webliefde.nl
           Flirten voor gevorderden

Flirten. Hoe doe je dat eigenlijk? Flirten is niet iets dat is weggelegd voor een bepaald type mens. Iedereen kan het. Hieronder vind je een heel rijtje met tips. Bedenk daarbij wel dat die tips alleen werken als de basis goed is. En de basis is: flirten is een manier van doen.

Flirten heeft alles met je houding en je lichaamstaal te maken. Wees niet bang om risico's te nemen en lach erom als je zo af en toe op je snufferd gaat. Neem een enthousiaste en positieve houding aan en je zal succes hebben.

Doe het voor de lol
De allerbelangrijkste tip voor mensen die flirten: zoek contact voor je plezier, flirt voor je plezier. Je moet nooit flirten met in je achterhoofd het idee dat je bezig bent om misschien wel de partner van je leven te versieren. Als het tot een relatie komt is het prima. Maar als je aan het flirten bent, hou je je daar niet mee bezig.

Alles begint bij je ogen
Veel mensen denken dat flirten draait om gladde praatjes. Dat is niet zo. Flirten gebeurt voor een groot gedeelte non-verbaal. Ogen spelen daarbij een belangrijke rol. Maak oogcontact. Zorg ervoor dat je ogen spreken. Kijk iemand werkelijk aan, maar vermijdt staren.

Breek door met een lach
Heb je je wel eens afgevraagd waardoor je je tot sommige mensen voelt aangetrokken, ook al zijn ze volgens de gebruikelijke conventies niet te bestempelen als 'knap'? In veel gevallen heb je te maken met iemand zich opgewekt gedraagt. Vrolijkheid werkt aanstekelijk en trekt mensen aan. Zorg voor een zonnige uitstraling en je zult sneller de aandacht trekken van je omgeving.

Begin een gesprek
Je hoeft niet te wachten tot je aangesproken wordt. Trek de stoute schoenen aan en neem zelf het heft in handen. Kijk iemand aan, lach en begin een gesprek. De beste manier is nog altijd door iemand aan te spreken met een simpel 'hallo'. Stel een vraag, praat over wat er om je heen gebeurt, vraag om hulp of geef je mening. Vermijdt cliches.

Maak complimenten
Maak complimenten, maar doe dat alleen als je het werkelijk meent. Mensen hebben over het algemeen zeer gevoelige antennes voor onoprechtheid. Lieg met het geve nvan een complimentje en je valt door de mand. Wees dus eerlijk, maar ontwijk mogelijk gevoelige gebieden. "Ik zie zo dat je lekker in je lijf zit, ook al heb je maat 54", is goedbedoeld, maar komt waarschijnlijk niet aan op de manier die je bedoelt.

Attributen
Sommige attributen maken het makkelijker om in gesprek te raken met iemand. Of ze zorgen ervoor dat anderen jou makkelijker aanspreken. Voorbeelden zijn kinderen, honden, opvallende sieraden, een t-shirt met tekst, een lekkere geur, hoeden, tijdschriften, kranten of boeken. Als iemand je complimenteert, bedank dan vriendelijk.


Copyright - Privacybeleid