Webliefde.nl
           Wat vertel je?

Je schrijft je in bij een datingsite en je krijgt meteen het de eerste hindernis voor je kiezen: wat moet je over jezelf schrijven? Voor veel mensen is dat geen eenvoudige opgave. En misschien niet ten onrechte. De informatie die je over jezelf geeft, is voor de meeste mensen het belangrijkste selectiecriterium om al dan niet met iemand in contact te komen.

Wees eerlijk
Het belangrijkste advies bij het schrijven van een goed profiel is: wees eerlijk. Je krijgt geheid problemen tijdens je eerste afspraakje als je een sigaret opsteekt als je in je profiel verteld hebt dat je niet rookt. 'Chirurg' klinkt geweldig als beroep, maar wanneer je in werkelijkheid slager bent, kun je ervan uitgaan dat dat vroeger of later toch aan het licht komt.

Kortom: wees eerlijk in de dingen je over jezelf vertelt. Alleen op die manier vind je iemand die ook werkelijk bij jou past.

Wie ben ik?
Het is voor de mensen die je profiel bezoeken handig om te weten wie ze tegenover zich hebben. Vertel dus concrete dingen die duidelijk maken wie je bent. De dingen waar je blij van wordt, je voorkeuren, je afkeuren. Dat soort dingen.

"Drie dingen die voor mij belangrijk zijn: mijn prachtige tuin, een goed gesprek met mijn dochter van zeven, zelfgemaakte appeltaart."

"Waar ik gelukkig van wordt: de geur van regen na een zomerse dag, zeilen op de Waddenzee, boeken lezen in mijn hangmat."

"Je zult mij niet aantreffen in de kroeg, op het strand of de PC Hooftstraat, maar mensen kijken op een terrasje, een tentoonstelling bezoeken aan de andere kant van het land of rondstruinen in tweedehands winkeltjes vind ik wel leuk."

Zachte factoren
Nog belangrijker dan de harde feiten zijn echter 'de zachte factoren'. Hoe schat je je eigen aantrekkelijkheid in, hoe beschrijf je je persoonlijke stijl? Ga je alleen maar de deur uit als je perfect opgemaakt bent of ga je meestal nonchalant gekleed op weg?

Door daar wat meer over te vertellen roep je bij de lezer innerlijke beelden op en bereik je daarmee eerder dat iemand zich door de informatie aangesproken voelt.

Unique Selling Points
Vraag jezelf af wat jou onderscheidt van anderen. Waarom ben jij uniek? Wat maakt jou bijzonder? Waarom ben jij leuk? Waarom vinden mensen het fijn om bij jou in de buurt te zijn? Het zijn die dingen die jou op een datingsite onderscheiden van anderen.

Formuleer positief
"Geen enkele man hield het langer dan een jaar bij mij uit. Ik ben daarom wanhopig op zoek naar iemand om een Nieuw Leven mee te beginnen."

Zo'n omschrijving werkt natuurlijk niet. Vermijdt een overdreven negatieve beschrijving van jezelf en blijf ver weg van meelijwekkend geklaag over je laatste mislukte relaties.

Geen literatuur
Je profiel hoeft geen literatuur te zijn. Formuleer in gewoon helder Nederlands. Let wel op spelfouten. Onverzorgd Nederlands zorgt voor minder reacties op je profiel.

Writers block?
Kom je er echt niet uit en weet je echt niet wat je over jezelf kwijt wilt? Vraag dan aan vrienden en vriendinnen hoe ze jou zouden omschrijven. Zij kennen jou tenslotte en zij zien jou zoals je werkelijk bent.


Copyright - Privacybeleid