Webliefde.nl
           Veilig afspreken

Dagelijks zijn er duizenden mensen in Nederland die voor het eerst afspreken met iemand die ze via een datingsite hebben leren kennen. En eigenlijk hoor je gelukkig slechts zelden dat dat mis gaat.

Maar hoe je het ook wendt of keert: wanneer je via een datingsite met iemand afspreekt, spreek je feitelijk af met iemand die je niet kent. Eng? Nou, nee. Niet meteen. Maar bij veel datingsites worden deelnemers (vooral vrouwen) gemaand om voorzichtig te zijn. Je weet tenslotte maar nooit. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste tips met do's en don'ts van enkele grote datingsites.

Vertrouw op je instinct
Wanneer je iets niet vertrouwt, dan is daar waarschijnlijk een goede reden voor. Vertrouw op je instinct en laat je niet opjagen. Maak je geen zorgen dat de andere persoon je paranoide zou vinden. Jouw eigen veiligheid gaat boven alles.

Spreek af op een drukke plek
Als je besluit om met iemand ergens af te spreken, doe dat dan op een drukke, openbare plek. Zorg ook voor eigen vervoer zodat je niet afhankelijk bent.

Vertel een vriend(in) van je date
Vertel een vriend of vriendin wanneer en waar je met iemand hebt afgesproken. Je kunt voor de zekerheid afspreken om een half uur na de afgesproken tijd even met elkaar te bellen om te horen of het allemaal goed gaat.

Geef niet teveel prive-gegevens
Wees voorzichtig in het geven van prive-gegevens zoals je adres en je (vaste) telefoonnummer. Geef nooit je bankrekeningnummer uit en leen geen geld uit. Als iemand vraagt om financiele bijdragen, gaat het in bijna alle gevallen om oplichterij. Een apart e-mailadres bij Hotmail of Yahoo kan helpen om in eerste instantie een beetje anoniem te blijven.

Tot slot
Wees eerlijk. Doe jezelf niet anders voor dan je bent. Je houdt niet alleen die ander, maar juist ook jezelf voor de gek wanneer je niet eerlijk bent.


Copyright - Privacybeleid