Webliefde.nl
           Tips om contact te leggen

Veel contacten leggen is de weg naar succes. Maar een contactverzoek schrijven, of erop reageren, is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Je hoort het regelmatig: 'Wat moet ik nou schrijven?', 'Ik wil wel origineel overkomen, maar niet te jolig'. Het is heel normaal dat je een beetje onzeker bent bij het schrijven van berichten, dat is iedereen. Daarom hebben we 9 tips op een rij gezet, hopelijk maken die het weer een stapje makkelijker.

Tip 1: Wees persoonlijk
Laat uit je berichten een stukje persoonlijke interesse blijken. Dus beperk je bericht niet tot, 'Ik denk dat ik je wel leuk vind, zullen we elkaar eens ontmoeten?'. Maar voeg iets persoonlijks toe, je kunt vast wel iets vinden in zijn of haar profiel. Bijvoorbeeld, 'Ik zie dat je van reizen houdt, zullen we een keer wat drinken en mooie reisverhalen uitwisselen?'

Tip 2: Kort is goed
Ellenlange verhalen kunnen afschrikkend werken. Geef in een mailtje niet meteen je hele levensverhaal. Dit kan saai zijn, en bovendien bestaat het gevaar dat je overkomt als iemand die wel erg graag over zichzelf praat.

Tip 3: Kies een leuke aanhef
'Hallo onbekende!', 'Hoi muziekliefhebber,'. Dat zet al meteen een leuke en misschien persoonlijke toon. Berichten zonder aanhef worden over het algemeen minder gewaardeerd.

Tip 4: Vertel iets nieuws over jezelf
In je profiel kunnen mensen al wat zien over je voorkeuren. Herhaal dat niet klakkeloos in je mail, maar geef wat nieuwe (persoonlijke) informatie. Bijvoorbeeld wat voor dromen en ambities je hebt. Of ga iets dieper in op een van je hobbies.

Tip 5: Waarom schrijf je juist hem of haar?
'Ik las je profiel en ik wil met je afspreken.' Met zo'n bericht geef je niet duidelijk aan waarom je geinteresseerd bent. Gebruik de informatie uit iemands profiel wanneer je iemand mailt. Vertel bijvoorbeeld dat je het leuk vindt dat hij/zij ook zo sportief is, of dat je dezelfde hobbies hebt.

Tip 6: Stel vragen!
Toon je interesse en stel vragen. Zo maak je het voor de ander makkelijker om te antwoorden. Stel, je ziet in het profiel dat iemand graag leest, dan brengt een simpele vraag als 'Wat is je lievelingsboek?' het gesprek goed op gang. En doe vervolgens iets met die informatie. Als je vervolgens dat boek ook leest en erover schrijft, laat je je van je beste kant zien.

Tip 7: Gebruik spreektaal
Zorg ervoor dat je netjes en verzorgd schrijft, maar wees tegelijk informeel. Vermijd woorden als "desaliniettegenstaande" en "hoogachtend". Heb je moeite om 'losjes' te schrijven, zet dan een cd-hoesje naast de computer en doe alsof je een mailtje aan de persoon op het hoesje schrijft. Klinkt raar, maar je zult zien dat het werkt!

Tip 8: Doe het rustig aan
Loop niet te hard van stapel. Natuurlijk is het leuk wanneer iemand op je profiel, of jouw bericht, reageert. Maar het komt overdonderend over als je meteen voorstelt om iets met elkaar af te spreken.

Tip 9: Laat een foto van jezelf zien
Plaats een foto bij je advertentie, ook al vind je het eng. Door een foto te plaatsen geef je jezelf letterlijk een gezicht en kom je bovendien opener en betrouwbaarder over. Enne... lach, want iedereen is mooi en aantrekkelijk als ie lacht!


Copyright - Privacybeleid